Corona Matuszczak

 

 

Maak een afspraak

 

Beste klanten,

 

Vanaf maandag 1 oktober 2021 is alles normaler. Opgelet wij zijn een contactberoepen !

Voor de aanpassingen aan de bril / contactlenzen / hoorapparaten, vragen wij U een mondmasker te dragen.

 

mvg,

 

Bart & Katharina

 

 

 

WIJ BLIJVEN OPEN !

Maak zeker een afspraak.

 

 

 

 

Er werden door de overheid volgende verplichte richtlijnen gegeven: 

 

 

 • AFSPRAAK:  

Wij werken enkel op afspraak.

Je kan ons bereiken via 09/377.11.30 (boodschap inspreken)

Een vraag kan zeer vlot via info@matuszczak.be.

 

 

 • WASSEN

Thuis moet je je handen min 20 sec wassen aan binnen -en buitenzijde en tussen de vingers en rond de nagels. Wij vragen je ook vriendelijk je aangezicht en oren te wassen.

 

 • ONTSMETTEN:

Bij het binnenkomen van de winkel is het verplicht de handen te ontsmetten met de beschikbare alcoholgel. De tafels, stoelen, klinken, optometrische toestellen en bancontact worden door ons ontsmet na elk klantenbezoek.

 

 

 

 

 • AFSTAND

Hou 1,5 meter afstand tov een aandere klant.

 

 • MONDMASKER

Je bent verplicht een mondmasker te gebruiken wanneer social distancing niet mogelijk is. Je brengt dit bij voorkeur zelf mee, zoniet zijn er mondmaskers in de winkel aanwezig voor éénmalig gebruik.Raak je gezicht niet aan als je een masker draagt. Het masker moet je altijd afzetten via de elastieken, je mag het nooit aanraken met de handen en na gebruik moet je het weggooien in de voorziene pedaalemmers.   

 

 • PASSEN

Bij het passen van monturen wordt toegestaan om het masker af te zetten door de aanwezigheid van een plexischerm aan de tafels. In de contactlensruimte en de audiologieruimte is het mondmasker verplicht.

 

 • BEGELEIDER

Je mag één begeleider meebrengen om een montuur of zonnebril te kiezen, maar deze begeleider moet in de winkelruimte blijven wanneer er testen worden gedaan voor het zicht of gehoor (tenzij jonger dan 18 jaar). 

 

 • WEIGERING:

Indien je symptomen (hoesten, koorts, …) vertoont, mogen wij de toegang weigeren en de afspraak uitstellen.

 

 • HANDTEKENING

Er worden geen balpennen uitgeleend. Als je als klant iets dient te noteren of ondertekenen, moet je je eigen balpen meebrengen.

 

 • AANRAKEN

Je mag als klant geen producten/voorwerpen aanraken in de winkel. Enkel de opticien – optometrist - audioloog mag dit.

 

Wij hopen je zo snel mogelijk terug te zien in een goede gezondheid!

 

Bart en Katharina

 

CONTACTLENSDRAGERS  

De gezondheid van uw ogen is voor ons het belangrijkste, wel of geen Corona-crisis.  Is de draagtijd van uw lenzen verlopen, raden  we u aan deze te vervangen. Normaal gesproken plannen we eerst een lenscontrole in, om op basis daarvan nieuwe lenzen voor u te bestellen. Deze controle is een belangrijk onderdeel om de gezondheid van uw ogen in de gaten te houden en het kijk- en draagcomfort van uw lenzen zo optimaal mogelijk te houden. Omdat een lenscontrole momenteel niet mogelijk is, stellen we voor wel uw lenzen te vervangen, maar de lenscontrole uit te stellen tot na 18 mei. Respecteer de draagtijd van 1 dag of 1 maand strikt. Juist in deze tijd waarin goede hygiëne extra van belang is, is het ook erg belangrijk op de juiste manier met uw contactlenzen om te gaan en extra op hygiëne te letten.

Enkele zeer belangrijke tips:

 • Was minimum 20 seconden grondig de handen zowel binnen -als buitenzijde en tussen de vingers.

 

 • Wanneer je de lenzen ’s avonds uithaalt, spoel ze grondig met je contactlensvloeistof en wrijf op de lens vooraleer je ze in de houder legt.

 

 • Spoel de houder met je contactlensvloeistof telkens wanneer je deze gebruikt, gebruik nooit water!

 

Hou jezelf en je ogen gezond!

  

Katharina & Bart